15 Mayıs 2012 Salı


             EL  AÇMASI  MİSSSS  BÖREK
Görünüşü bile kendini ele veriyor...

Muhteşem bir tarif. Bir kere el açması olması kafadan yüz puan getirtiyor.  Kat kat, çıtır, çıtır....Offfff...

Malzeme:
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2su  bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • un















Arası için:
  • 250 gr sana yağı
  • 500 gr nişasta
İç malzeme:
  • 1 kilo haşlanmış patates
  • 2 soğan
  • Baharat; Karabiber, kırmızı biber, tuz


Yaıplışı:
  • Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğur ve yarım saat dinlendir
  • Dinlenen hamuru 24-26 bezeye ayır.



  • Her bir bezeyi nişastas yardımıyla aç.
  • Üzerine 1 kaşık sıvı yağ gezdirip 2. yufakayıda açıp üzerine kapat. Böyle ce 12 adet 2 kat yağlanmış yufkalrınız olacak.

  • 2 katlı yağlı yufkalarımızıda tek tek açabiildiğiz kadar büyük açıp içini yağlayıp bohça  gibi kapatıyoruz.
  • Buzdolabında 30 dak dinlendiriyoruz
  • Dinlelen bohçalarımızı açıp yine içi yağlanıyor. Bir karına haşlanmış patates harcımızdan koyuyorzuz ve rulo şeklinde sarıyoruz. 4 cm aralıklarla bıçakla çizikler atıyoruz ve doğruuu fırına.... Mis gibi kokuyorlar. Heeee unutmadan ben bekletme kısımlarını hiç yapmadım. Buna rağmen çok güzel oldu. Birde bir kısmını erimeyen beyaz peynirden yaptım ki o da çok güzel oldu. Tavsiye ediyorum...

13 yorum:

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Şahane olmuş ellerine sağlık canım..

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Öznurcuğum teşekkürederim. Yorum geldikçe çook mutlu oluyorum.Ellerin dert görmesin...Bu börek gerçekten denemeye değer. Biraz uğraştırıyor ama, olsun...Tadı enfes....

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Bunu mutlaka denemeliyim, cok hos bir görüntüsü var...Ellerine saglik canim, sevgilerimle....

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba sizi izlemeye aldım...
el açması böreğiniz çıtır çıtır görünüyor...
ellerinize emekleriniza sağlık...
sizde beni izlemeye alırsanız sevinirim...
kocaman sevgiler...

yasemin dedi ki...

bu kadar emek verilmiş bir böreğin kötü olması imkansız... görüntü de muhteşem.. ellerinize sağlık: ) ben de beklerim..sevgiler: )

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Yeşil mutfak, Gurma Şirine, ve Yasemin yorumlarınız için çook teşekkür ederim. Birazdan vereceğim tavuk tarifimi MUHAKKAK deneyin diyorum arkadaşlar.Tarif ünlü Refika B. ait.Deneyenler dönsün bana, lütfenn....

herşey tadında dedi ki...

off ellerine sağlık emeğine sağlık canım sevgiler çörekotsuz bir parça alıp kaçtım çayla ii gider;))
sevgiler birde şu kelime doğrulamayı iptal edersen güzelim çok ii olur bu 4. yazışım kabul etmio valla son artık..

fatoşun mutfağı dedi ki...

Merhaba,
Börek nefis görünüyor. Ellerine sağlık. El açması oluşu ayrı güzel:))
Bloğunu talibe aldım. Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Sevgiler...

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Fatoş arkadaşım ve herşey tadında adlı blog sahibi arkadaşım yorumlarınız için teşekkürler.Az evvel bir tarif attımki bloğa offfffff muhakkak deneyin...Kaçtım...

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Her şey tadında blo sahibi arkadaşım senin bloğunu bulamıyorum.Google da ne olarak arayacağım...Yazarsan sevinirim.

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Her şey tadında blo sahibi arkadaşım senin bloğunu bulamıyorum.Google da ne olarak arayacağım...Yazarsan sevinirim.

bir kase lezzet dedi ki...

EVET AYNEN DEDİĞİN GİBİ...

Adsız dedi ki...

2 kat yufkaları çok incemi açıcaz?
Rulo sarınca çok kalın olmuyormu?
Birde üstüne ne sürdünüz?