12 Mayıs 2012 Cumartesi

EVDE ŞAHANE PROFİTEROL YAPIMI

 BİRAZ SÜKSE YAPMANIN
ZAMANI GELMEDi Mİ BAYANLAR! HADİ SIVAYIN KOLLARI...DOĞRU MUTFAĞA....  PROFİTEROL YAPIYORUUUUUZZZZZ....

Bu enfes tarifi HÜNERLİ BAYANLAR blogundan aldım.Müge Hanıma burdan teşekkürediyorum...Gerçekten çooook güzel oldu bu profiteroller...Artık sık sık yaparım.. Bizim yaptığımız gibi açık havada bahçeniz varsa bahçede yoksa balkonda temiz havada indirin mideye gitsinn....İnanın yetmiyor daha daha yemek istiyorsunuz
 Malzemeler

Hamuru için;
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 100 Gr. Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Adet (Orta Boy) Yumurta
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
  • 2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı;
  • Tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
  • Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
  • Karışım ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri  ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  • Bu karışımı  buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
  • Bir tepsiyi hafifçe yağlayın.
  • Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırınıa (200 derece) koyun.
  • 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
  • Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun
  • Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
  • 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı;
  • Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.


  •  Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada (pişerken ve fırının içinde soğurken) fırının KAPAĞINI AÇMAYIN. En önemli kural budur.
  •  Bir diğer önemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesidir. Ben bu aşamada el blendırını kullanıyorum.
  •  Profiterol (masa tenisi topu gibi) küçük toplar halinde olsun istiyorsanız, çay kaşığı ölçüsü idealdir. Küçük ekler boyunda isterseniz 2 çay kaşığı kadar hamur alın ve serçe parmağınız kalınlığında ve uzunluğunda yapın.
  • Profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, üzerini strech film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gün saklayabilir, servis edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabilirsiniz.
  • Bu ölçüler ile iki büyük tepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk tepsinin tüm pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi içinde yapmalısınız.
  •  Bu ölçülerde profiterol için 1 paket çikolata sos biraz az geliyor, siz bol çikolata soslu seviyorsanız 2 paket sos pişirmenizi öneririm.

8 yorum:

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Cok güzel olmus canim, ellerine saglik....Seni izlemeye aldim...

minimutfaktan dedi ki...

Gerçekten şahane görünüyor, ellerinize sağlık

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Yeşil mutfağa kocaman sevgiler...Bende seni takip ediyorum..

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Mini mutfağada sevgiler....Yorum bırakan herkese çok teşekkürler

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Mini mutfağada sevgiler....Yorum bırakan herkese çok teşekkürler

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık; Seni izliyorum. Bana yaptığın zarif ziyaret ve yorumuna çok teşekkürler Pırıl.

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Fatoş hanım ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum blogunuz hayırlı olsun...

Çilekli keki sormuşunuz bir çok tarif deniyorum illaki sonuçtan memnun kalmadıklarım beğenmediklerimde oluyor bloguma denediğim bütün tarifleri değil sadece beğendiklerimi paylaşıyorum gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz sevgiler :)

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Pembe tatlar, teşekkürler...Herkes sizin gibi değil maalesef...Ama ben sorumun cevabını aldım...Keki muhaakkak deneyeceğim