ETLİ YEMEKLER


BALLI HARDALLI SOYASOSLU

MARİNELİ TAVUK PİRZOLA


Bir gün önceden marine edilen etin lezeetine doyum olmaz doğrusu...Tavsiye ederim...Görselliğe önem verdiğniz kadar yemeğinizin lezzetine de önem veriyorsaanız bu tarif tam size göre....Misafirlerinizin beğenisini kazanacağınıza eminimMALZEME:
İstediğiniz miktarda pirzola
İstediğiniz miktarda tavuk pirzola
Yarım su bardağı kadar süt
Bir yemek kaşığı (dolu olmasın) salça
Bir yemek kaşığı bal
Bir tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı soya sosu
tuz, kekik, karabiber

YAPILIŞI:

Et hariç bütün malzemeyi karıştır. Sosunuz akıcı yani su giibi olmamalı ne de çok katı olmalı.. Hafif kıvamlı olmalı.Eğer sizinki katı olduysa üzülmeyin..Az az süt katarak sosunuzu açabilirsiniz....
Yaptığınız bu sosa tuzladığınız etleriniz yatırın. Streçleyip buzdolabına kaldırın.Çok aceleniz yoksa etesi gün kullanın. Zamanınız kısıtlıysa 3-4 saate dinlenmesi yeterli gelecektir...

Etleriniz dinlendikten sonra teflon tavaya alın.Sosuyla beraber teflon tencereye aldıktan sonra tavanızın kapağını kapatıp ocağın altını en kısıkta yakın....Etler kendi suyunu salacak ve bu suyla pişecek....Ara ara kontrol edin.Genelde kendi suyu kafi geliyor ama...Bazen suyunu çektiği halde pişmemiş olabiliyor. Ozaman siz çok az su ilavesi yapabilirsiniz....Pİştiğine kanaat getirdiğinizde kapağını açın.Ocağın altını da açıp altlı üstlü çevirerek kızartın... Muhakkak bu aşamada başında durun yoksa güzelim etlerinizi yakmış olursunuz...Yorumlarınızı bekliyorum.....

EVDE İSKENDER NASIL YAPILIR
                                  
Bu tarifim herkes tararfından çok beğenilir...Zaman zaman yapar sevdiğimiz dostlarımızla birlikte yeriz...Bazen istek üzerine de yapılıp yenilir...Kısacası lezzetli doyucu bir tarif... Deneyenler geri dönüp yorumlarını yazsınlar lütfeeeennn.Şimdi yalvarırmışım yorum yazın diye....




Malzememe
  • Marketlerde satılan hazır % 100 dana etli olanlardan bir paket (Makbulü evde yapılan döner tabikiii)
  • Tırnak pide. Lokantalardan bulabilirsiniz.
  • Çok az sıvı yağ ve baharat: Kekik, kırmızı biber, karabiber
Sosu
  • Göz kararı salça
  • Salçayı sulandırmak için su
  • Sarımsak
Yapışı
  • Marketten aldığınız hazır dönerleri az bir sıvıyağ ile kısık ateşte teflon tavada baharatlarla beraber kavurun....Misss gibi kokusu yayılıverirr ya...Olmuştur demektir.
  • Sos için; Salçayı önce az su ile açın kavurun...Salça kavrulduktan sonra..Sulandırın.1-2 diş sarımsak rendeleyin..Sos ne koyu nede çok akışkan olacak... Su gibi olmasın.Az kıvamlı olsun.Becerikli hatunlar ayarlar artıkk
  • Tırnak pidelerimizi küp küp doğrayıp ister fırınlayın isterseniz az tereyağ ile kavurun....
  • Servis tabağına önce tırnak pidelrinizi yayın
  • Üzerine sosunuzdan dökün
  • Onun üzerine de dönerlerinizi yayın...İsteğe göre dönerlerin üzerinede sostan dökebilirsiniz.
  • Yanında pilav ve yoğurtla servis yapmaya hazır.
  • Afiyet olsun
NOT: Resimde gördüğünüz soğanı...Ortadan 42 böler gigibi yapıp tam kesmedim. O şekilde fırınladım....ÇÇÇOOOOOOKKK tavsiye ederim...Sanki içine şeker koymuşçasına tatlı tatlı mis gibi yumuşak lezzetine doyum olmayan soğanlara sahip oluyorsunuz...

HÜNKAR BEĞENDİ ( ETLİ BEĞENDİ )






Hiç yorum yok: