29 Ağustos 2012 Çarşamba

CEVİZLİ, KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE
 
Bol şekerli ve cevizli nefis kurabiyeler...Görüntüsü bile müthiş...Misafirlerinizden övgüler yağacak...
 
 
Malzemeler
  • 125 gr. tereyağı
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığının üçte ikisi oranında tuz
  • 1 paket kabartma tozu
İç malzemesi
  • 1 su bardağı şeker-Şekeri biraz azaltıp kuru üzümde katabilirsiniz
  • 1 su bardağı ceviz ve antep fıstığı karışık (Fındık da olur)
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
  • Öncelikle içi hazırlayın:
  • Tarçın, üzüm, ceviz ve fıstıkla beraber mutfak robotundan çekin.
  • Çekilince bulgur bulgur bir görüntüsü oluyor ama elinize alınca rahatça birleşip şekil alabiliyor.
  • Tereyağını iki su bardağı unla beraber mutfak robotundan çekin.
  • Yoğurma kabına alın. Üzerine yumurta, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Kalan unu da azar azar ilave edip yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın
  • İç malzemesinden bir yemek kaşığı kadar alıp elinizde önce yuvarlayın.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün.
  • Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından alıp üzerine bolca pudra şekeri serpin.
  • Ya da fırına vermeden önce yumurta akına batırıp sonrada şekere batırıp öyle fırınlayın
  • Afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok: