CEVİZLİ, KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE
Bol şekerli ve cevizli nefis kurabiyeler...Görüntüsü bile müthiş...Misafirlerinizden övgüler yağacak...
Malzemeler
- 125 gr. tereyağı
- 3.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Çay kaşığının üçte ikisi oranında tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker-Şekeri biraz azaltıp kuru üzümde katabilirsiniz
- 1 su bardağı ceviz ve antep fıstığı karışık (Fındık da olur)
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
- Öncelikle içi hazırlayın:
- Tarçın, üzüm, ceviz ve fıstıkla beraber mutfak robotundan çekin.
- Çekilince bulgur bulgur bir görüntüsü oluyor ama elinize alınca rahatça birleşip şekil alabiliyor.
- Tereyağını iki su bardağı unla beraber mutfak robotundan çekin.
- Yoğurma kabına alın. Üzerine yumurta, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kalan unu da azar azar ilave edip yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın
- İç malzemesinden bir yemek kaşığı kadar alıp elinizde önce yuvarlayın.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün.
- Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından alıp üzerine bolca pudra şekeri serpin.
- Ya da fırına vermeden önce yumurta akına batırıp sonrada şekere batırıp öyle fırınlayın
- Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder