MARİNELİ TAVUK PİRZOLA
Bir gün önceden marine edilen etin lezeetine doyum olmaz doğrusu...Tavsiye ederim...Görselliğe önem verdiğniz kadar yemeğinizin lezzetine de önem veriyorsaanız bu tarif tam size göre....Misafirlerinizin beğenisini kazanacağınıza eminim
MALZEME:
İstediğiniz miktarda pirzola
İstediğiniz miktarda tavuk pirzola
Yarım su bardağı kadar süt
Bir yemek kaşığı (dolu olmasın) salça
Bir yemek kaşığı bal
Bir tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı soya sosu
tuz, kekik, karabiber
YAPILIŞI:
Et hariç bütün malzemeyi karıştır. Sosunuz akıcı yani su giibi olmamalı ne de çok katı olmalı.. Hafif kıvamlı olmalı.Eğer sizinki katı olduysa üzülmeyin..Az az süt katarak sosunuzu açabilirsiniz....
Yaptığınız bu sosa tuzladığınız etleriniz yatırın. Streçleyip buzdolabına kaldırın.Çok aceleniz yoksa etesi gün kullanın. Zamanınız kısıtlıysa 3-4 saate dinlenmesi yeterli gelecektir...
Etleriniz dinlendikten sonra teflon tavaya alın.Sosuyla beraber teflon tencereye aldıktan sonra tavanızın kapağını kapatıp ocağın altını en kısıkta yakın....Etler kendi suyunu salacak ve bu suyla pişecek....Ara ara kontrol edin.Genelde kendi suyu kafi geliyor ama...Bazen suyunu çektiği halde pişmemiş olabiliyor. Ozaman siz çok az su ilavesi yapabilirsiniz....Pİştiğine kanaat getirdiğinizde kapağını açın.Ocağın altını da açıp altlı üstlü çevirerek kızartın... Muhakkak bu aşamada başında durun yoksa güzelim etlerinizi yakmış olursunuz...Yorumlarınızı bekliyorum.....
2 yorum:
Bıraktığınız yorumun peşine düşüp ben de sizin bloğunuzu bulmuş oldum :) İlk anda beni karşılayan turunç reçeline takıldım. Dışarıdan hazır reçel hiç almam. Kendi reçellerimizi kendimiz yapıyoruz çok şükür. Turunç reçelini görüyorum bir zamandır bir çok yerde ama daha yapmak kısmet olmadı. Tabii tadını da daha bilmiyorum. Görüntüsü beni etkiledi.Kısmet belki yaptığımız reçeller arasına bu sene turunç eklenir. Sevgilerimle..
Yakında portakal reçelide yapıcam.Bu sefer aşamalarınıda fotoğraflayacaım...Ziyaretiniz için teşekkürler
Yorum Gönder