Neyse lafı fazla uzatmadan size çok güzel bir turşu kavurması tarifi vereceğimm..
YUMURTALI TURŞU KAVURMASI
Malzeme:
- 3 yumurta
- Bir miktar karışık turşu. Tercihen lahana ağırlıklı olsun
- Büyük bir adet kuru soğan
Yapılışı:
- Önce soğanları küp küp doğra ve teflonda sıvı yağ ile kavur.
- Sonra içine suyunu sıktığınız lahana turşularını koyun ve karıştırın.
- Yumurtaları bir kaba kırıp içine biraz tuz ve kırmızı biber koup karıştırdıktan sonra
- Kavrulan turşuların ortasına boşluk açıp yumurtaları dökün. Devamlı karıştırın yumurtayı
- Yumurta piştikten sonra tencerenin ortasındaki yumurtayla kenarlarda kalan lahana turşusunu karştır. 2dk sonra servise hazır.
- Yanında ekmek ve bool ayran tavsiye edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder