11 Ağustos 2012 Cumartesi










 
 









Bu tarifi BİNBİRÇEŞNİ blogunda gördüm. Önce görüntüsüne aşık oldum. Sonra arkadaşımın anlatımına...Dayanamayıp yapmaya karar verdim. Daha önce de BİNBİRÇEŞNİ den bir şeftalili tart tarifini yapmıştımki muhteşem bir tattı...Bu tarifide gözüm kapalı denedim..... Netice koca bir dilimi eşimle yedik.  Bir daha ki sefere süzme yoğurt yerine labne kullanacağım.... Sanki daha uyum sağlıyor. Tarifi aynen aktarıyorum. BİNBİRÇEŞNİ blogunu muhakkak ziyaret edin efenim...Tarifler güzel..Şıkkk..

Malzemeler;
Taban malzemeleri;
·        1 Paket Kakaolu Pötibör Bisküvi
·        1 Su Bardağı Fındık
·        100 gr. Tereyağı
Dolgu malzemesi;
·        300 gr. Süzme Yoğurt
·        1 Su Bardağı Süt
·        1 Su Bardağı Tatlı Lor (tuzsuz lor da kullanabilirsiniz)
·        Yarım Bardak +2 Yemek Kaşığı Şeker
·        3 Yemek Kaşığı Un
·        1 Yemek Kaşığı Mavi Haşhaş Tohumu
·        2 Yumurta
·        1 Limon Kabuğunun Rendesi















Çilek Sosu için;

·        500 gr. Çilek
·        1 Su Bardağı Şeker+1 Yemek Kaşığı Şeker
·        Yarım Su Bardağı Su+1 Yemek Kaşığı Su


Yapılışı;
__  Kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Dışını ise alüminyum folyoyla kaplayın. ( cheesecake’in dışının pişerken yanmaması için) Isıya dayanıklı bir kaba su doldurarak fırınınızın içine koyun. Bu da cheesecake in üzerinin çatlamaması için. Fırınınızı 175ºC 'ye ayarlayıp çalıştırın.

__  Bisküvileri fındıklarla birlikte blendır yardımıyla un haline getirin.Tereyağını eritip un halindeki fındıklı bisküvilerle karıştırıp kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırarak yayın.Mümkünse buzlukta olmazsa buzdolabında 1 saat dinlendirin:bu kısım önemli..

__   Cheesecake için; yoğurt ,süt ,şekeri ve loru derin bir kase de iyice karışana kadar orta devirde çırpın. Unu ilave edin ve çırpmaya devam edin.Yumurtaları da ilave edin ve düşük devirde çırparak karışıma yedirince en son limon kabuğu rendesi ve haşhaşı ekleyin,karıştırıp hazırladığınız tabanın üzerine dökün.Su dolu kaba yerleştirin.

__   Önceden ısıtılmış fırına koyun.40-45 dakika pişirin.45.dakikanın sonunda fırını hafif açıp su dolu tepsiyi usulca sallayın ortası sallanıyorsa fırını kapatın.Fırında iki saat bekletin.Sonra dışarı alıp soğutun ve buzdolabına koyun.

__  Çilek sosu için;çilek,şeker ve suyu bir kaba koyup marmelat kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alıp derin bir kaseye süzgeç oturtup sosu dökün ve süzün.Süzülen sosu ılınınca soğuk cheesecake’e dökün ve dolaba kaldırın.

 __  Servis esnasında çilek ve pudra şekeriyle süsleyin.

 __  Cheesecake en az  1 gün dinlenmeli ki lezzeti otursun.Vakit yoksa en az 1 gece buna vaktim yok derseniz 3 saat buzdolabında dinlendirin fakat 1 gün dinlenmiş cheesecake ile yapıldığı gün servis edilen cheesecake arasında çok fark vardır bunu da belirtmeden geçmeyeyim :)

5 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

Tarif detayları çok iyi ben sadece bir kez denedim onda da tek porsiyonluklara anca cesaret edebildim! Cidden cheesecake süper bir lezzet! Afiyet olsun csnim

mutfagabuyrun dedi ki...

harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

..

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ellerine sağlık muhteşem. Hiç haşhaşlı cheesecake yapmamıştım. Yapılacaklar listesine aldım.
Geçmiş bayramınızı kutlarım sevgiler Pırıl.

yersofrasi.org dedi ki...

Meyve soslu cheesecaklere bayılıyorum. Hele de böyle dilimin kenarından sosu akıyorya görüntü süper oluyor. Lezzetini de tahmin etmek hiç zor değil. Ellerine sağlık.