PASTIRMALI HUMUS
Offfff yok böyle bir lezzet...Misafirlerime yapmıştım.Aceleden yarım limon sıkmışım...Yenmeyince merak edip tadına baktım ki limonu eksik. Hemen bir yarım limon daha sıktıp karıştırdım...Offff yyaa nasılda birden lezzetlendi anlatamam...Ekmeği bandıra bandıra yedik vallahi eşimle...Tavsiye ederim.
- 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış NOHUT
- 1 su bardağına yakın KOSKA TAHİN
- 1 su bardağına yakın su
- Tuz, kimyon, karabiber
- 2-3 sarmısak
- 1limonun suyu
- 2-3 kaşık sıvı yağ
Yapılışı:
- Nohutları bir gün önceden ıslatın.Islattığınız nohutları düdüklüde haşlayın
- Haşlanan nohutların kabuklarını çıkartın
- Nohut ve diğer bütün malzemeleri rondodan geçir.
- Size tavsiyem limonu ve suyu azar azar ekleyerek karıştırın.Herkesin damak tadı farklı olduğu kadar.Herkesin elindeki bardak büyük olabilir.Limon da iri olabilir. Temkinli olmakta fayda var.
- En son humusunuzu güzel bir servis tabağına alın. Ufak bir tavada az tereyağda pastırmalarınızı kavurup humusunuzun üzerine dökün... Offff afiyet olsun
14 yorum:
humus en son iskenderun da bi tanıdığımızın evinde yemiştik...
çok da güzeldi...
eminim pastırmalısı da güzel olmuştur...
pastırma herşeye yakışır...
çok severim...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
offf.nefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Karnım tok ama yinede tabağın hepsini yiyebilirim...en sevdiğim meze..ellerine sğlık..süper görünüyor Fatoşcum..sevgiler.
ARKADAŞIM NELER YAPMIŞSIN NELER HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL.
ELLERİNE SAĞLIK HARİKALAR..
Humus sevilmez mi? :)
Biz çokk severiz,pastırmalı hiç yapmadım ama ayrı bir lezzet kattığına eminim.
Sevgiler...
Pastırmalı muhakkak deneyin. Ben bir restaurantta yemiştim. Dibip düşmüştü....Yorumlarınız için teşekkürler
nefisss...
ellerine saglik
Ellerine sağlık humusu çok severim pastırmalı da ayrı lezzetlenmiştir
sevgiler
Fatoşcum nefis görünüyor humus, geçen hafta bende yaptım misafirlere ama fotoğraflayamadım malesef. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
pastırmanın girdiği herşey güzel oluyor
ellerine sağlık humusda çok güzel olmuş
sevgilerimle....
hamıleyken kokusundan dolayı sogumustum ama artık tadıp deneme zamanı gelmıstır dıyorum cunku öyle guzel anlatmıssınkı fatoşcum:))) ellerıne saglık....
Geçenlerde bende yapmıştım bizde çok severiz ama bu şekilde denememiştim eminimki nefis olmuştur ellerine sağlık canım :)
Nefis görünüyor Elinize sağlık
HUMUSLA PEK ARAM OLMASA DA PASTIRMALI OLUNCA DAYANAMIYORUM,ELLERİNE SAĞLIK...
Yorum Gönder