9 Ocak 2012 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF

 

 

Muhallebili Kadayıf

Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur, diyorlar ama benim tatlım bir sonraki günde kıtı kıtırdı. Kadayıfını iyice kavurdum ondan olabilir. Ama muhakkak denenmesi gerekli bir tatlı... Yaa insanın yedikçe yiyesi geliiyor.... Bu tarifi Portakal Ağacından aldım.
Malzemeler:
  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
  1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
  2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket (süt paketinde) krema ( bunu eklemedim. Yerine toz krem şanti ekleyebilirsiniz)
Hazırlanması:
  1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.





Hiç yorum yok: