18 Aralık 2016 Pazar

KIRMA BÖREĞİ

                                              KIRMA BÖREĞİ
                        Su böreği tadında
      Ne demiş Cemal Süreyya  ''Yemek yeme üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı''....Gerçekten de öyle değilmidir...

Kaçta uyandığınızın bir önemi yoktur  aslında eğer sevdikleriniz için hazırlıyorsanız kahvaltıyı.. Misss gibi çay kokusu eşliğinde edilen sohbet ve  yediğiniz iki lokma bile dünyanın en lezzetli yiyeceğidir o an...
                 
                               


Malzeme:

  • 4 yufka
  • Yufkaların arasına az miktarda sıvı yağ yaklaşık 1yemek kaşığı kadar
Sos:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  • Yufkayı açıp üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip yufkanın yarısına beyaz peynir serpiştirin ve yarım ay şeklinde kapatıp büzün...Kendi etrafında dolayıp gül şeklini verip borcama gevşek bir şekilde yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Sos malzemelerini 2 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı sıvı yağı, 2 yumurtayı, 1 çaykaşığı kabartma tozunu ve 2 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağını karıştıralım...Bu karışımı böreğin üzerine iyice yayalım...Akşamdan yapıp sabah fırına verirseniz daha lezzetli ve su böreği tadında bir böreğiniz olur. Afiyet olsun.


2 yorum:

O. Mert Tekin dedi ki...

Harika görünüyor

Fatoş Demir dedi ki...

Tadı muhteşemmm....