9 Mayıs 2012 Çarşamba

EVDE İSKENDER NASIL YAPILIR
                                  
Bu tarifim herkes tararfından çok beğenilir...Zaman zaman yapar sevdiğimiz dostlarımızla birlikte yeriz...Bazen istek üzerine de yapılıp yenilir...Kısacası lezzetli doyucu bir tarif... Deneyenler geri dönüp yorumlarını yazsınlar lütfeeeennn.Şimdi yalvarırmışım yorum yazın diye....




Malzememe
  • Marketlerde satılan hazır % 100 dana etli olanlardan bir paket (Makbulü evde yapılan döner tabikiii)
  • Tırnak pide. Lokantalardan bulabilirsiniz.
  • Çok az sıvı yağ ve baharat: Kekik, kırmızı biber, karabiber
Sosu
  • Göz kararı salça
  • Salçayı sulandırmak için su
  • Sarımsak
Yapışı
  • Marketten aldığınız hazır dönerleri az bir sıvıyağ ile kısık ateşte teflon tavada baharatlarla beraber kavurun....Misss gibi kokusu yayılıverirr ya...Olmuştur demektir.
  • Sos için; Salçayı önce az su ile açın kavurun...Salça kavrulduktan sonra..Sulandırın.1-2 diş sarımsak rendeleyin..Sos ne koyu nede çok akışkan olacak... Su gibi olmasın.Az kıvamlı olsun.Becerikli hatunlar ayarlar artıkk
  • Tırnak pidelerimizi küp küp doğrayıp ister fırınlayın isterseniz az tereyağ ile kavurun....
  • Servis tabağına önce tırnak pidelrinizi yayın
  • Üzerine sosunuzdan dökün
  • Onun üzerine de dönerlerinizi yayın...İsteğe göre dönerlerin üzerinede sostan dökebilirsiniz.
  • Yanında pilav ve yoğurtla servis yapmaya hazır.
  • Afiyet olsun
NOT: Resimde gördüğünüz soğanı...Ortadan 42 böler gigibi yapıp tam kesmedim. O şekilde fırınladım....ÇÇÇOOOOOOKKK tavsiye ederim...Sanki içine şeker koymuşçasına tatlı tatlı mis gibi yumuşak lezzetine doyum olmayan soğanlara sahip oluyorsunuz...

1 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

biri iskender mi dedi...
hııım bayılıırm...
canım eline emeğine sağlık...
kocaman sevgiler...