19 Nisan 2012 Perşembe

PAÇANGA BÖREĞİ

Enfes bir tat.İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Bir tane yersiniz.Cıkkk... Az gelir ikincisini alırsınız...Son lokmam bitmese dersiniz ama biter...Sonra eliniz üçüncüsüne uzanırken bir ses sizi durdurur... Bu iç sestir... '' Huuu Fatos hanım ne olacak bu kilolar... Looop looop götürüyorsun paçangaları'' der.... İstemedende olsa durur sadece bakar ve kokusunu içinize çekersiniz.... Ah Ah bu kilolarla başım dertte.. Yesek yesekte kilo almasak olmuyor mu ya!!

MALZEMELER:
  • 5 adet hazir yufka(ucgen seklinde kesilmis)
  • 150 gr dilimlenmis pastirma
  • 3 adet (ortaboy)domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri(70 gr)
  • yarim demet maydonoz(ince kiyilmis)
  • 1 yumurta beyazi (sarilmasi icin)
  • 2 su bardagi kizartma yagi












YAPILIŞI:
  1. Tavaya az miktarda 1-2 corba kasigi yag koyun.
  2. Yag kizdiktan sonra ince julyen kesilmis yesil biberleri tavaya atin ve bir iki dakika kizartin.
  3. Biberlerin ardindan tavaya  dilimlenmis pastirmalari ilave edin tavayi salliyaak malzemeleri karistirin.
  4. Kup kup dogranmis domatesi tavaya ilave edin ve bir iki dakika karistirin.
  5. İnce dogranmis yarim demet maydonozuda ekleyerek bir iki kez karistirin ve tavayi atesten alin.
  6. Kavurdugunuz malzemeyi bir baska kaba alin ve uzerine rendelenmis bir su bardagi kasar peyniri ekleyin ve karistirin.
  7. Yeni bir tavaya 2 su bardagi yagi koyup kizmasini bekleyin.Bu arada ucgen seklinde kestiginiz yufkalarin ,her birinin icine bir corba kasigi malzeme koyun ve yuvarlayarak sarin.
  8. Ucunu yumurtanin beyazina batirip yapistirin.
  9. Kizarmis yagin icine hazirladiginiz borekleri atin.Yufkalar altin rengini alana kadar her iki yonunude kizartin.Kizartiginiz borekleri kagit havlu uzerine alarak yagin suzulmesini saglayin.Sicak servis yapin.
aFİYETLE...

Hiç yorum yok: