REÇELLER

ÇİLEK REÇELİ

Biz ailece çilek reçeline bayılıyoruz. Özellikle taze kaşar peyniriyle çok güzel oluyor. Denemeyenler denesin diyorum. Çilek reçeliyle taze kaşarın aşkı başınızı döndürebilir. İki kavanoz çıktı. Biri yarılandı bile...

Malzeme:
  • 3 kilo çilek
  • 3 kilo şeker
  • Bir limonun suyu
Yapılışı:
  • Çilekleri bir gün önceden iyice yıkayıp üzerine şekeri ilave edip kapağınıda kapatıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Böylece şeker eriyor, çilekler sulanıyor. Sabaha kadar pişme kıvamına geliyor.
  • Buzdolabından çıkarttığımız çilekeri ocakta pişiriyoruz. Su ilavesi yapmıyoruz.
  • Reçelimiz kaynayınca limon suyunu ilave ediyoruz.
  • Üerinde biriken köpükleri alıp atıyoruz ki reçelimizin tadı bozulmasın
  • Reçelimizin ğiştiğini nasıl anlayacağız peki?
  • CEVAP :  Reçelden bir tatlı kaşığı kadar alın ve soğuk bir çay tabağına koyun, parmağınızla ortasından çizik yapın, reçel yavaş yavaş birleşiyorsa olmuş demektir. -Reçeli koymadan önce tabağı boş olarak bir süre buzdolabında bekletip, iyice soğumasını sağlayın

TURUNÇ REÇELİ

Ne güzeldir turunç reçeli... Mis gibi kokusuyla süsler kahvaltı sofralarımızı...Lezzetine söylenecek söz bulamıyorummmm... Portakal reçelinide çok severim ama turunç reçelinin yeri apayrıdır bende


fatoş

  1. Turunçların kabukları  çok ince bir şekilde renelenir. Sonra kabuları yarım elma dilimi olacak şekilde kesilip soyulur.
  2. Elma dilimi şeklinde soyulan kabuları kıvırıp ipe diziyoruz.....
  3. Bundan sonraki kısım önemli...Kabukların acılığından kurtulmak için kabuları suya yatırıyoruz.
  4. Sabah akşam suyunu değiştiriyoruz....Suyun rengi açılana kadar yapıyorz bu işlemi.Ben 3 gün yaptım
  5. Turunçları suda bir taşım kaynattıktan sonra süz.
  1. 6 su bardağı içme suyunu ve 2 kilo şekeri tencerede kaynat. Turunçların kabukarını ipinden nazikçe çıkartarak kaynayan şekerli şurubun içine katın.
  2. Yaklaşık 1,5 saat kaynatın.İçine bir buçuk limonun suyunu ve bir tatlı kaşığından daha az katı yağ koyun...
  3. Reçeliniz kıvamsız gelebilir.Endişelenmeyin.Soğuyunca istediğiniz kıvama gelecektir. Afiyet olsunnn

Hiç yorum yok: