KEKLER

KREM KARAMELLİ KEK


Bu tarifi senelerdir hemen hemen her blogda gördüm VE HER GÖRMEMDE İÇİMİ ÇEKTİMM...''Yapamam canım ben bunu, elime yüzüme bulaştırırım ''dedim... Geçtiğimiz Cumartesi günü şeytanın bacağını kırıpbu tarfi denemeye karar verdim....Bir gün önceden yapıp buzdolabına koydum. Servise az zaman kala ocağı yakıp üzerine otutturdum.Daha kolay çıksın diye...
Neyse konumuza dönelim....Ben keki beğendim...Benim gibi geriden gelip daha denemeyenlere duyurulur...Sizde deneyin. Pişman olmayacaksınız... Bu arada tarifi YEMEK ZEVKİ blogundan aldım...Aynen aktarıyorum




MALZEMELER
Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
KREM KRAMEL İÇİN:

1/2 lt. süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi




KEK İÇİN:
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI
Yarım su bardağı şeker teflon tavada susuz olarak yakılıp bir kek kalıbının tabanına yayılır. Kalıp yağlanmamalı ve kelepçeli kalıp olmamalı.Krem karamel için olan malzemeler süte katılıp çırpılır. Bu karışım pişirilmeden kek kalıbına, yaktığımız şekerin üzerine dökülür.
Kek için olan malzemelerden; yumurta ve şeker iyice çırpılır. Önce vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edilir, sonra da süt ve sıvı yağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Son olarak birlikte elenmiş un-kabartma tozu-kakao da eklenip çırpılır. Bu karışım da kalıba dökülür.
Kek kalıbı içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtularak önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Kek pişip dışarda soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün kenarlı bir tabağa ters çevirlip dilimlenerek servis edilir.
 
 
 
 
HAVUÇLU KEK
Dün bütün gün evde kızımla beraberrdik...Kayda değer bir iş yapamadım sevgili kızım yüzünden...Doğal olarak canı sıkılıyor ve onunla berber zaman geçirmemi istiyor...Anlayacağınız bütün işler kaldı.Atık akşam üstü saat yedi gibi '' Annişşş kek yapalım mı?'' demez mi!... Biz kızımla sık sık kek, kurabiye, pasta yaparız....Hadi kırmayayım dedim girdik mutfağa anne- kız, başladık havuçlu kek yapmaya....Ortaya lezzetli, nemli güzel aromalı, bol fındıklı bir kek çıktı ortaya....



Malzeme:
  • 5 adet yumurta ( Küçükse 6 tane)
  • 2 su bardağı şeker
  • 100 gr erimiş sana yağı- yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı iri rendelenmiş havuç
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 su bardağı iri parçalanmış tavada kavrulmuş fındık
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • K.tozu ve vanilya
  • 3 su bardağı un

Yapılışı:
  • Yumurtaları şekerle köürene kadar çırpın.
  • Sıvı yağı ve erittiğiniz sana yağını katın karıştırmaya devam edin
  • Bir portakalın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkıp ilave edin.
  • Kakao, tarçın ve vanilyayı ekleyin....
  • Havuçları ekleyip karıştırın.
  • Unu her zaman yavaş yavaş katarak karıştırın.
  • Unu ilave ederken kabartma tozunuda katın iyive karıştırın
  • En son kavrulmuş fındıklarımızı bir buzdolabı poşetine koyup bardağın alt kısmıyla vura vura parçaladım.Özellikle iri taneli bıraktım ki ağıza gelsin...
  • Kavrulan fındıklarımızıda ekleyelim
  • Kek kalıbınızı yağlayıp kek harcını boşaltın
  • Ben kekimi herzaman soğuk fırına koyarım.....
  • Bir bıçağı kekinize batırıp pişip pişmediğini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

KURU MEYVELİ TOP KEK
HAZIR TOP KEK TADINDA ŞAHANE!!

Bu şahane keki muhakkak deneyin derim. Hazır  satılan meyveli kek tadında.... Geçen akşam çocukları parka götürürken yapmıştım....Herkes çok beğendi...Bu keki yiyen muhakkak tarifini alıyor.

Malzeme:
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket katı yağ (eritilmiş)
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Bir kase kadar sıcak suda bekletilmiş kuru meyve ( aktarlarda satılıyor)
  • Un, biraz tarçın, isterseniz biraz ceviz

Yapılışı:
  • Önce yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıcı ile çırpn.
  • İçine bir bardak sütü, yarım çay bardağı sıvı yağı ekle ve karıştır.,
  • Erittiğiniz katı yağıda ilave edip karıştırın.
  • Vanilyayı ekleyin. Unu yavaş yavaş döküp karştırın. KEK hamuru ne çok akıcı nede çok katı olmalı..
  • Kekimizn kıvamı yoğun akıcı olmalı
  • En son sıcak suda beklettiğimiz kuru meyveleri iyice sıkın. Üzerine un serpiştirip sağa sola sallayın ki meyveler birbirine yapışmasın, TANE TANE olsun. Niye unluyoruz diye sorarsanız cevaplayayım: meyveleri unlamadan koyarsak hepsi dibe çöker..



ŞEFTALİLİ KEK

ENFESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS...................
Keşfettiğim bir yeni blog daha...Bayılıyorum bu tarz bloglara..Her tarif bir başka büyülü sanki...Belliki özenle seçilmiş...Güven verici... Merak ettiniz değil mi? BİNBİRÇEŞNİ Blog sahibi, teşekkürler....Daha çooook tariflerinizi deneyeceğim...Anlatımınızdan aldığım güvenle denediğim bu tarif  öyle lezzetli olduki...Daha bugün yapmama rağmen yarısı bitti. Özellikle misafirlerinize ikramlık...Şık, gösterişli, enfes...Vallahi ben acele acele fotoğrafını çekip yayınladım ama siz bu keki dondurmanın aşkıyla buluşturun muhakkak...Enfes oluyor....
Malzemeler;
· 2 Bardak Un
· 1 Bardaktan 2 parmak Şeker
· 2 Yumurta
· 1 Su Bardağı Süt
· 1 Su Bardağı Sıvıyağ
· 1 Paket Kabartma Tozu

Şeftalili Kısmı İçin;
· 2-3 Adet Şeftali (kabınızın büyüklüğüne göre değişiyor)
· Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
· 1 Su Bardağı Şeker

Yapılışı;
1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.Sıvıyağ ve sütü ilave edin çırpmaya devam edin.

2. En son un,kabartma tozunuda ekleyip karıştırın ve kenara alın.

3. Şeftalileri dilimleyin.

4. Karamel için;Şekeri kısık ateşte eriyene kadar tutun ve rengi değişince keki pişireceğiniz kaba dikkatlice dökün ve şeftali dilimlerini dizin ve yarım bardak yağı dökün.Kek karışımını da

dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin ve 40 dk. pişirin.

5. Fırından çıkardıktan sonra 15 dk dinlendirin ve bir servis tabağına ters çevirin.

6. Afiyetler olsun…

PUDİNGLİ KEK



Öncelikle söylemeliyimki bu tarife bayıldım. Sevgili HÜNERLİ BAYANLAR Blog sahibi Müge Hn. dan aldım bu tarifi...Blogu o kadar güzelki saat nasıl geçiyor anlamıyorum.Her bir tarifi ayrı bir büyülü, tılsımlı...İnsanın hepsini yapası geliyor. Bu tarifi tekrar deniycem ama arasına krema yada üzerine sos döküp deneyeceğim...Müthiş olcağına eminim...Hele de vişne olursa içinde mükemmel olur.Sevgili Müge iyiki senin blogunu keşfetmişim...Ama daha çok tarif var denenecek kendisinden...
Daha denemediyseniz çok şey kaybetmişsiniz demektir..

Malzemeler

  • 4 Adet (orta boy) Yumurta
  • 1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt ya da Yoğurt (her iki şekilde de güzel oluyor)
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (tercihen Fındık Yağı)
  • 2 Su Bardağı (250 gr.) Un
  • 1 Paket Kakaolu Puding
  • 1 Paket Kabartma Tozu










Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları, şekerle, şeker tamamen eriyip, karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Süt (ya da yoğurdu) ekleyin, biraz daha çırpın.
  • Sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın.
  • Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyin.
  • Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve çok az daha çırpın.
  • 25x25 cm. civarında kare bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin. Karışımı boşaltın.
  • Önceden ısınmış, 180 derece fırında, 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

& ENFES ELMALI KEK &
Merhaba! bloğumun ilk tarifini veriyorum. Çok heyecanlıyım.Umarım benimde tariflerim okunur. Denenip yorumlar yazılır. İnternette dolaşırken blog sahiplerinin birbiriyle olan yakın iletişimi beni hep imrendirdi. Umarım bütün blogcu arkadaşlarım bu tanrı misafirini kapıda bırakmazlar.
Gelelim bu muhteşem elmalı keke. Şöyle söyleyeyim. Eşim kekleri hiç sevmez. Bir iş sabahı buzdolabını açıp yenilenecek bir şey bulamamış ve bu kekten bir parça yemiş. Akşam eve geldiğimizde'' ya aşkım oo buzdolabındaki muhteşem şey nedir? Muhteşemm olmuş'' dedi.
Misafiriniz mi geliyor hiç düşünmeden yapın derim. Hem görüntüsüyle hemde muhteşem lezzetiyle misafirlerinizden övgü dolu sözcükler duyacağınıza emin olabilirsiniz.


MALZEMELER:
  • 125 gr margarin
  • 125 ge şeker ( ben 1 bardak şeker kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz
  • Yarım limon suyu
  • 4 elma
AYRICA:
  • 3 Yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 çorba kaşığı süt
YAPILIŞI:
  • Margarini eritmeden şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Vanilya, tuz ve limon suyunu ekle ve bir kenarda beklet
  • Ayrı bir kapta 3 yumurtayı 5dk çırpın. Unu azar azar ekle. K.tozunu ve 1.5 çorba kaşığı sütü ekle.Hamur koyu ama akıcı olmalı
  • İki hamuru birbirine karıştır. Kalıba dök.
  • Elmaları kek hamuruna başlamadan hazırlayın. Elmaları soyun ve ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. Teflon tavaya elmaları dizin. Üzerine 1-2 çimdik şeker ve tarçın ekle. Kapağını kapatıp arkalı önlü beşer dakka az kavrulsun.
  • Elmaların üzerine bıçakla çeltikler atıp.Kek hamurumuzun üzerine dizelim.
  • Yaklaşık 160-170 derecede pişirelim.
  • Şİmdiden afiyet olsun.















Bu tarifi bir çok sitede görüyor ve denemeyi düşünüyordum. Ben Portakal Ağacından aldım. Çok güzel oldu.Hele de şöyle bir gece buzdolabında bekleyince daha bi güzel oluyor sanki. Kocam bayıla bayıla yedi. '' Ya bu nasıl bir şey böye ımmmmm!! ''diye diye yedi bitirdi tatlıtı.Denemeyenler hemen denesin derim... Misafiriniz mi gelecek ne tatlısı yapayım diye düşünmeyin. Herkese afiyet bal şeker olsun...


İncirli Tatlı
Malzemeler:
Kek:
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • inmeye yakın 50gr tereyağı (koymayı unuttum)
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti (koymayı unuttum) Ama inannın çok güzel bir tatlı oldu.Lezzetinde hiç bir eksiklik yoktu..
Hazırlanması:
  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
  2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. (Ben eklemeyi unuttum.Ama lezzetinden hiç bir şey eksik değildi)
  3. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
  4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.( bir grcr bekleyince ertesi gün tatdan yenmiyooo vallahi. Immmm)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bloğun hayırlı tıklayanın çok olsn
enkısa sürede kek tarifini deneyeceğim. eminim çok güzel ve lezzetli olacak.