4 Mayıs 2016 Çarşamba

MİMOZA SALATA

Gerçekten müthiş bir lezzet....
Sıcacık sohbetlere sıcacık demli bir çay ve yanına sağlıklı bir salata...Daha ne olsun...


Bu yağmurlu güzel güne özel gelsin bu salata....... Şimdi dışarıda olup ıslanmak vardı ama benim payıma bu saate çalışmak düşer....Sağlıcakla...Tarif zevkle takip ettiğim Yetur Hanıma aittir. Teşekkürler... http://www.yeturlalezzetkareleri.com/2011/10/mimoza-geleneksel-rus-salatas.html
MİMOZA SALATASI

MALZEMELER:
  • Haşlanıp rendelenmiş patates
  • Yarı haşlanıp rendelenmiş havuç
  • İnce kıyılmış beyaz lahana (Üzerine tuz serpip dinlendirin sonra sıkıp kullanın)
  • Katı haşlanmış yumurta (beyazını ince dilimleyin sarısını rendeleyin)
  • Bol dövülmüş ceviz (üzeri ve alt tabanı için)
SALATANIN SOSU
  • İnce kıyılmış dereotu
  • Döğülmüş sarımsak
  • Mayonez
  • Katı yoğurt
  • Tuz ve toz halde limon tozu (limon suyu sulandırıyor)
HAZIRLANIŞI

Hazırlanışı;
1.Haşlanmış patates ve havucu rendeleyin.  
2.Lahanayı ince ince kıyıp tuzla hafifçe ovup, oluşan suyu sıkın.
3.Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayıp beyazı ve sarısını ayrı ayrı rendeleyin.
4.Sos için, yoğurdu, mayonezi, sarmısağı, tuzu ve dereotunu harmanlayıp, karıştırın.  
5.Servis tabağına kelepçeli kalıbın çemberini yerleştirin ve en alta bolca kıyılmış cevizi yayın. Üzerine rendelenmiş patatesi yayıp  bastırın. Üzerine bir kaç kaşık sostan döküp, yayın. Havucu da rendeleyip aynı şekilde yayın ve üstüne yine sostan yayın. Lahanaları da yayıp kalan sosu üzerine dökün. Yumurtaların beyazını ve sonra da sarılarını rendelenmiş olarak salatanın üzerine yayın. 6.Salatanın üzerini bol cevizle kaplayıp bu şekilde 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servise yakın çemberi çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Ben salatanın her tarafına patates cipsi ve maydanoz yerleştirerek süsledim. 

1 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Biraz detaylı gibi görünüyor ama lezzeti de ona göredir. Ellerinize sağlık, afiyet olsun...