KIŞLIK DOMATES KONSERVE
Sevgili LAMA' NIN domatesli tarifler etkinliğine gönderiyorum. LAMA MUTFAKTA blog sahibi arkadaşımın birbirinden güzel tarifleri var. Ziyaret etmeyenler muhakkak uğrasın derim .Memnun kalacağınıza eminim......
Kışın domateslerin ve biberlerin tadı olmadığı gibi fiyatçada yanına yaklaşılmıyor. Kışın özellikle hafta sonları menemen yapımında kullanıyorum...Haftaya da EVDE KETÇAP yapımını paylaşacağım sizinle...Canım kızım tam bir ketçap düşkünü...Onun bu düşkünlüğü yüzünden evde ketçap yapmaya karar verdim. Pazartesi pazarına uğrayıp o kan kırmızı domateslerden alıp ketçap yapacağım işallah....Şimdilik sizi domates konservelerimle baş başa bırakıyorum
Malzeme:
- 5 kilo domates ( Ben o yumurta tipi domateslerden almıyorum.Bana çok tatsız geliyor)
- Yarım kilo sivri biber
- Çok az sıvı yağ
- Tuz, 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
- Önce domatesleri iyice yıkadım.Symadan ikiye bölün.Kestiğiniz taraf rendeye gelecek şekilde avucunuzde rendeleyin.Sonunda en son kabuğu elinizde kalıyor. Birde kabulklarını soymakla uğraşmayın. Ciddi bir şekilde zamandan tasarruf ediyorsunuz.
- Biberlerimide yıkayıp doğradım.Açıkçası çekirdeklerini çıkartmadım
- Domates püresini ocağa koydum.Yaklaşık 1 saaate yakın orta ateşte kaynattım.İçine tadına bakarak tuz koydum.1 yemek kaşığıda şeker ilave ettim.
- Ayrı bir yerde çok az sıvı yağ ile biberleimi kavurdum.
- Kavrulan biberleimi domatesle buluşturdum.
- Kavanozlarınızın çok temiz ve kupkuru olması gerekiyor.
- Arık domates ve biber karışımını konserve şişelerine boşaltabiliriz. Önemli bir husus şişelerin ağzına kadar doldurmanız gerektiğidir.Hiç boşluk kalmamacasına domates püresi doldurun. Ağzını sıkı sıkı kapattığınızdan emin olun..Kapatır kapatmazda ters çevirin. Bu işlemi tüm malzeme bitinceye kadar yapın...Kavanozların hepsini ters çevirin. Üzerine bir sofra bezi örtün.Soğuyana kadar dokunmayın.Soğuyunca konservelerinizi güzeş görmeyen serin ve karanlık bir yere kaldırın. Şimdiden afiyet olsun...Soğuk kış günlerinizin sıcacık geçmesi dileğiyle....Fatoş tan bu kadar....Lama cığım biraz klasik oldu ama haftaya Ketçap yapımıyla görüşmek üzere...
9 yorum:
Elinize sağlık. Hem salça, hem de sos gibi olmuş. Ben kabuklarıyla beraber robotta çekiyorum. Bir de konserveleri teknik olarak doldurmak gerekir belki ama geçen sene hava yapmış herhalde patladı, canımı zor kurtardım. :))
Domatesleri sıcak sıcak bekletmeden doldurmak gerekiyor. Azını iyi kapatmalı ve ters çevirmeli ki hava almasın.
canım ellerine sağlık ..bende başladım dün kışıkları hazırlamaya.. menemenlik ,domates sos ve kırmızı biber közlemeye..ben domatesleri rendelemiyorum..kabuklarıyla rondodan gecırıyorum ..bende senin gibi yumurta domates kullanmadığıim için suyunu biraz süzgecle süzdüüyorum ..suyunu buzdolabı poşetleriyle dondurucuya..kalan peltelerinide ya tek basına yada biberle menemenlik olarak kaynatıyorum..
Sevilciğim, rondayla hiç denemedim.Aslında çok pratik. Bir dahaki sefere senin yaptığın gibi yapayım.Bu Sevilciğim iyi hatırlattın Pazartesi pazardan bende kırmızı biber alayım. Offf çok işim var çok...Hangi arada yapacağım bunları bilmiyorum....Domates kabuklarını biriktirdim. Onlardan salça yapcağım.. Kızıma ketçap filan derken....Çoook işim var çokk...
COK TESEKKURLER!
KETCAPI DA BEKLIYORUZ, BENIM KIZIM DA DELISI:))
Fatoş'cum merhaba ellerine sağlık afiyetle tüketin.Bende seni izlemeye aldım sevgiler...
I have read so many content on the topic of
the blogger lovers however this paragraph is genuinely a good piece of writing,
keep it up.
Also see my website > Oyunu
Lamacığım ben teşekkürederim...Ketçap yapımınıda işallah göndereceğim..
Deryacığım bloguma hoşgeldin...Görüşürüz
Yorum Gönder