14 Nisan 2013 Pazar

MANTARLI TEL KADAYIF

Mantarla kadayıfın muhteşem buluşması diyebiliriz....



Hafta sonu kızımın doğum günü vardı...Süslemeler ve mutfak işleri beni çok yordu...Ama değdi...İlk defa denediğim tarifler vardı...Yüzümü kara çıkartmadılar...Hepsi muhteşem oldu...Lafı uzatmadan bu muhteşem mantarlı tel kadayıfın tarifini vermek istiyorum

Malzeme:
  • Yarım kilo kadar kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı:
  • Yarım kilo mantar( Ben hepsini yapmadım) iri 15 tane
  • 1 det soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 su bardağı kaşer rende
Sosu:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, kırmızı ve kara biber














Yapılışı:
  • Tereyağı ve sıvı yağı tavada erit.
  • Daha önce ayrı bir kapta kadayıfları tel tel ayırıp kes...
  • Erittiğin yağın üzerine tel kadayıfı dök.
  • Kısık ateşte rengi dönene kadar....Hatta biraz kıtırlaşıyor...Ocağın altını kapat.
  • Mantarları az yağ ile kavur.Soğan sarımsak ekle..İyice kavur.
  • Tuz karabiber, kırmızı biber ekle.
  • Kadayıfın yarısını geniş bir borcama yay.Üzerine kavurduğun mantarları yay.
  • En üzerine kalan tel kadayıfı yay....
  • Ayrı bir kapta soso malzemelerini karıştır. 2 yumurta, 2 su bardağı süt az kırmızı biber ve kara biber, tuz ekle....B usosu tel kadayıflı mantar böreğinin üzerine kaşık yardımızyla heryerine gelecek şekilde dök...Buzdolabında 1 saat dinlendir... Ben gece yapıp dolaba attım.Sabahta pişirdim...

3 yorum:

kış güneşi dedi ki...

Harika bir tarif olmuş yorulduğunuza değmiş ,kızınızın da yaşı hayırlı olsun kaderi güzel olsun

*mehtap dedi ki...

eline sağlık, kızına da nice mutlu yaşlar dilerim.

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Kızının yeni yaşı hayırlı uğurlu olsun canım..Mutlaka denemeliyim bu tarifi:))Ellerine sağlık ..Sevgiler..