2 Mayıs 2011 Pazartesi

MEŞHUR AMONYAKLI PASTAM





MUZLU AMANYAKLI PASTA

Yıllar önce kiracımız olan Songül Ablamızdan öğrenmiştik bu tarifi. Ogünden beri yaparız bu tarif ve her yiyen bayılır parmaklarını yer... İdda ediyorum. Süper ötesi bir lezzet. Pastane pastalarını geride bırakır lezzetiyle... Çok değişik bir pasta . Yapım aşamasıda öyle. Lütfen deneyin bu tarifimi. Pişman olmayacaksınız


 PASTA  HAMURU MALZEME:
  • 1 kahve fincanı erimiş margarin (75 gr)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı amonyak sodası ( aktarlarda satılıyor. Beyaz renkte ve çok keskin bir kokusu var. Kokusu sizi yanıltmasın. Pişerkende kokuyor. Ama inanın lezzeti çok güzel oluyor)
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Alabildiği kadar un
KREMA MALZEMELERİ:
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 3 yumurta
  • Krema piştikten sonra içine katılacak;125 gr sana yağı
PASTA HAMURUNUN YAPILIŞI:
  • Önce hamur malzemelerini karıştır.Kulak memesi kıvamındaki hamuru 4 eşit parçaya böl
  • Bu dört hamuru tek tek pasta tabağından biraz daha büyüklükte aç.
  • İster elektrikli sacda, ister fırın tepsisinde arkalı önlü pişirin
  • Çevirirken dikkat edin parçalanmasın
  • Tavsiyem en iyi elektrikli sacda oluor. Pratiklik açısından
  • Sıcak fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin
KREMANIN YAPILIŞI:
  • Süt hariç krema malzemelerinin hepsini bir tencereye alın
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyek.Tel çırpıcı ile açın.
  • Prüzsüz bir hal alınca sütün hepsini boşaltın
  • Ocağın üzerine koyup. Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin kremayı
  • Pişen krema biraz ılındıktan sonra yağı eritmeden içine koyun ve mikserle iyice çırpın.

-Hazırladığınız 4 adet pasta tabanının birini pastayı koyacağınız kapa yerleştirin
-Üzerine hazırladığınız kremayı yayın


-Kremanın üzerinede dilimlediğiniz muzları dizin
-Bu uygulamayı pasta tabanları bitene kadar yapın
-Pastanın kenarlarını bıçakla muntazam bir şekilde kesin


-En son tabanı yerleştirdikten sonra artan kremanyı pastanın üstüne ve yanlarına sürün
-Hazır krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve pastanın üzerini kaplayın
-Pastanın en üzerine isterseniz benim gibi çilekle süsleyebilirsiniz.
-Buzdolabında biraz dinlendirin ve bu eşsiz pastanın damağınızda bıraktığı tada bırakın kendinizi.. YOK YOK bırakmayın...Kendinizi kaybedip pastanın bütününü yiyebilirsiniz.  Yanii o kadar iddalı bir pasta. Bneden söylemesi.
Not: İçleri muzlu ama süslemeleri farklı

1 yorum:

rumma dedi ki...

Merhaba Fatoş..Sıcacık yorumların için teşekkür ederim..

Buna benzer madovik pasta yapmıştım onun hamurunda bal vardı tadına bayılmıştım..

Ellerine sağlık..
sevgiler