PASTIRMALI ŞAHANE KADAYIF BÖREĞİ
Hiç yemek yerken kendinizi kaybettiğiniz olur mu? Bu böreği yerken aklınız başınızdan gidecek inanın.....
Malzeme:
- 300 gr tel kadayıf
- 3 yumurta
- 1/2 paket yağ (eritilmiş)( Ben yağı biraz azalttım)
- Dil peyniri ya da taze kaşar
- Jambon yada salam olabilir.Bence en güzel pastırmalısı oluyoooor
- 1 su bardağı süt. Ben 1,5 su bardağı süt kullandım
Muhakkak pastırmalı yapın...Bu tarife çok yakışıyor..
Bu üzerine kaşar rendesi koymayı unuttuğum hali....İster böyle servis yapın isterseniz üzerine kaşar rendesi koyup 3-5 dk fırına verin..... Seçim sizin..
Yapılışı:
- Arzu ettiğiniz fırına girebilen bir borcam ya da porselen fırın kabı bir güzel yağlanır. Kadayıfın yarısı kabın alt kısmına yayılır.
- Süt,yağ ve yumurta ayrı bir kapta çırpılır. Tabaktaki kadayıf yufka böreğini ıslar gibi bu harcın bir kısmı ile ıslanır.
- Sırasıyla burger peyniri, jambon ve en üstede dil peyniri kadayıfın üzerine düzgünce dizilir.
- Taze kaşar rendelenir. Geride kalan kadayıf taze kaşarlar karıştırılıp tabakta en üste dağıtılır. Kalan yumurtalı harc üzerine dökülür.
- Fırında 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilin
gerçekden çok değişik. Çemensiz pastırma ile deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFatoş'cum ellerine sağlık çok farklı ve leziz sevgiler...
YanıtlaSilFatoşcum bende yapıyorum bu böreği,süper oluyor..Bencede pastırmalı en güzel.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilaklın baştan gitmeyeceği gibi değil zaten,, görüntüsü bile şahane
YanıtlaSil.Kadayıfla börek değişik bir fikir,eline sağlık Fatoşcum..
Ellerine saglik degisik güzel bir tarif.
YanıtlaSilçok değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilYorum yazan herkese çok çok teşekkür...Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilCok degisik bir tarif. Ellerinize saglik. Denemek icin not ettim. Sevgiler
YanıtlaSilbenim bakarken bile aklım başından gitti ,bu ağızda erir ...bakalım ne zaman yaparım,metroya gitmeme bağılı...ellerine sağılık,çok değişim ve zaten belli ...ağzım sulandı gerçekten .
YanıtlaSilSanırım pastırmayı çok seviyorsun:) tariflerinde bol bol var
YanıtlaSilellerine sağlık.
Çok orjinal tariferin var,harika bir bloga sahipsin:)
YanıtlaSilcidden şahane görünüyor resmen yutkundum resme bakınca
YanıtlaSilİlgimi çekti, çok değişik. Ben de kendimi kaybetmek istiyorum :)
YanıtlaSilALLAHIM ALLAHIM BU NE MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK