Sayfalar

29 Eylül 2012 Cumartesi

PASTIRMALI KADAYIF BÖREĞİ



PASTIRMALI ŞAHANE KADAYIF BÖREĞİ

Hiç yemek yerken kendinizi kaybettiğiniz olur mu? Bu böreği yerken aklınız başınızdan gidecek inanın.....


Malzeme:
  • 300 gr tel kadayıf
  • 3 yumurta
  • 1/2 paket yağ (eritilmiş)( Ben yağı biraz azalttım)
  • Dil peyniri ya da taze kaşar
  • Jambon yada salam olabilir.Bence en güzel pastırmalısı oluyoooor
  • 1 su bardağı süt. Ben 1,5 su bardağı süt kullandım





























Muhakkak pastırmalı yapın...Bu tarife çok yakışıyor..

 


Bu üzerine kaşar rendesi koymayı unuttuğum hali....İster böyle servis yapın isterseniz üzerine kaşar rendesi koyup 3-5 dk fırına verin..... Seçim sizin..
Yapılışı:
  1. Arzu ettiğiniz fırına girebilen bir borcam ya da porselen fırın kabı bir güzel yağlanır. Kadayıfın yarısı kabın alt kısmına yayılır.
  2. Süt,yağ ve yumurta ayrı bir kapta çırpılır. Tabaktaki kadayıf yufka böreğini ıslar gibi bu harcın bir kısmı ile ıslanır.
  3. Sırasıyla burger peyniri, jambon ve en üstede dil peyniri kadayıfın üzerine düzgünce dizilir.
  4. Taze kaşar rendelenir. Geride kalan kadayıf taze kaşarlar karıştırılıp tabakta en üste dağıtılır. Kalan yumurtalı harc üzerine dökülür.
  5. Fırında 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilin

14 yorum:

  1. gerçekden çok değişik. Çemensiz pastırma ile deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Fatoş'cum ellerine sağlık çok farklı ve leziz sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Fatoşcum bende yapıyorum bu böreği,süper oluyor..Bencede pastırmalı en güzel.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. aklın baştan gitmeyeceği gibi değil zaten,, görüntüsü bile şahane
    .Kadayıfla börek değişik bir fikir,eline sağlık Fatoşcum..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik degisik güzel bir tarif.

    YanıtlaSil
  6. çok değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Yorum yazan herkese çok çok teşekkür...Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. Cok degisik bir tarif. Ellerinize saglik. Denemek icin not ettim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. benim bakarken bile aklım başından gitti ,bu ağızda erir ...bakalım ne zaman yaparım,metroya gitmeme bağılı...ellerine sağılık,çok değişim ve zaten belli ...ağzım sulandı gerçekten .

    YanıtlaSil
  10. Sanırım pastırmayı çok seviyorsun:) tariflerinde bol bol var
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok orjinal tariferin var,harika bir bloga sahipsin:)

    YanıtlaSil
  12. cidden şahane görünüyor resmen yutkundum resme bakınca

    YanıtlaSil
  13. İlgimi çekti, çok değişik. Ben de kendimi kaybetmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  14. ALLAHIM ALLAHIM BU NE MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil