BÖREKLER

PASTIRMALI ŞAHANE KADAYIF BÖREĞİ


Hiç yemek yerken kendinizi kaybettiğiniz olur mu? Bu böreği yerken aklınız başınızdan gidecek inanın.....




Malzeme:

  • 300 gr tel kadayıf
  • 3 yumurta
  • 1/2 paket yağ (eritilmiş)( Ben yağı biraz azalttım)
  • Dil peyniri ya da taze kaşar
  • Jambon yada salam olabilir.Bence en güzel pastırmalısı oluyoooor
  • 1 su bardağı süt. Ben 1,5 su bardağı süt kullandım






























Muhakkak pastırmalı yapın...Bu tarife çok yakışıyor..




Bu üzerine kaşar rendesi koymayı unuttuğum hali....İster böyle servis yapın isterseniz üzerine kaşar rendesi koyup 3-5 dk fırına verin..... Seçim sizin..

Yapılışı:

  1. Arzu ettiğiniz fırına girebilen bir borcam ya da porselen fırın kabı bir güzel yağlanır. Kadayıfın yarısı kabın alt kısmına yayılır.
  2. Süt,yağ ve yumurta ayrı bir kapta çırpılır. Tabaktaki kadayıf yufka böreğini ıslar gibi bu harcın bir kısmı ile ıslanır.
  3. Sırasıyla burger peyniri, jambon ve en üstede dil peyniri kadayıfın üzerine düzgünce dizilir.
  4. Taze kaşar rendelenir. Geride kalan kadayıf taze kaşarlar karıştırılıp tabakta en üste dağıtılır. Kalan yumurtalı harc üzerine dökülür.
  5. Fırında 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilin
                                                ................................................................

ETNİK PİZZA
Pizza Böreğin damağınızda bırakacağı tada asla hayır diyemeyeceksiniz!....


Merhaba arkadaşlar bugün size muhteşem bir tarif vereceğim....Tarifim sık sık tariflerini uyguladığım YASEMİN MUTFAKTA blog sahibi arkadaşımdan....Ben değişik tarifleri çok seviyorum.Uzun zamandır bu tarif bana göz kırpıyordu.Geçen Cumartesi akşamı misafirlerim vardı.Şimdi tam zamanı denemeliyim dedim kendi kendime...İyiki de yapmışım. PİZZA TADINDA enfes bir tat...Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Aşağıdaki fotoğraftaki kekin iç kısmı sizi yanıltmasın.Sanki pişmemiş gibi duruyor. Kesinlikle çok iyi pişiyor.Tamamen malzemenin verdiği nemdir... Hamur lamıyor. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz....
Belki diğer blog arkadaşlarım darılıyordur bana...Hep aynı bloglardan denemeler yapıyor diye...Lütfen kırılmayın...Ben bloğuma değişik farklı tarifleri koymayı, denemeyi, değişik tatlar keşfetmeyi çok seviyorum...Herkesi çok seviyorum...Hele hele o yorumları görünce çocuk gibi seviniyorum.....Çenem düştü dimi.....

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet normal boy sosis
  • 1 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 adet orta boy domates
  • 1'er çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen (Ben koymadım)


Yapılışı

  1. Sosisleri, biberleri , zeytinleri ufak ufak doğrayın.
  2. Domatesleri içindeki çekirdekleri çıkararak kabuklarıyla beraber küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın.
  4. Kabartma tozu ve unu karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Bu aşamada kaşıkla karıştırın. Çünkü hamur cıvıklaşıyor.
  5. Hamur karışımına tüm iç malzemesini peynir, sosis, domates, biber, baharatlar gibi malzemelri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  6. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp. Ama pizza biraz büyük olduğu için geniş kalıp tercih edin.
  7. Pizzayı 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun








İNCE LAVAŞDAN YUMURTALI ENFES BÖREK



Geçen akşam mustakil bir evde oturan yakınımıza ev ziyaretinde bulunduk...Bahçesinde çay içtik. Bir börek yapmış ki...Ben çok beğendim..Hemencecik hazırlanan nefis börekçikler....Hani çiğ köfte alırızda yanında incecik lavaş verirler ya... O lavaşlardan yapmış...Normalde yufkayla yaparmış ama biraz hayal gücü lavaşı denemesini söylemiş.İyide etmiş.Sunacığım lavaş böreğini çok sevdim ben.Özellikle içinde sadece çırpılmış yumurtanın olması lavaşa bu kadar lezzet vermesi beni çok şaşırttı..Güzel sohbetle birlikte börekler bir güzel yendi...

Malzeme:
  • İstediğiniz kadar ince lavaş- yada yufka
  • Tavayı yağlamak için az tereyağ ya da sıvı yağ
  • Her bir böreğe 2-3 yumurta
  • tuz

Yapılışı:

Bir tane lavaşı orta boy bir tavaya ( tavayı yağlayıp) koyun.Lavaş teflon tavanın kenarlarından salkacak.
Hemen ayrı bir yerde yumurtaları çırp.Tuzunu ekle.İsterseniz biraz kırmızı biber katabilirsiniz.
Çırptığınız yumurtaları tavadaki lavaşın üstüne akıtın.Her yerine yayın.Üstünü lavaşlarla kapatın.En son yanlardan salkan lavaşlarıda toplayıp kapatın. Bir güzel arkalı önlü kızartın.Yanınada çay demleyin.Domates peynir...Immmmm miiis gibi..Şimdiden afiyet olsun....

KADAYIF BÖREĞİ


Bu nefismi nefis tarifi Yasemin' den  (Yasemin Mutfakta) aldım. Aslında bu tarifi ilk yengemden alıp yapmıştım.Fakat uzun zamandır yapmadığım için tarifi bir türlü bulamadım. Bende Yasemin arkadaşımızdan yardım aldım ve onun tarifini uyguladım... Özellikle bir gün önceden soslayıp pişirmden bir gece buzdolabında bekletirseniz daha leziz oluyor. Kızımın doğum gününde favori tarifti... Bir dillim dahi kalmadı... Tavsiye ederim.
       Malzeme:  
  • 300 gr tel kadayıf
  • 3 yumurta
  • 1/2 paket yağ (eritilmiş)( Ben yağı biraz azalttım)
  • Dil peyniri ya da taze kaşar
  • Jambon yada salam olabilir.Bence en güzel pastırmalısı oluyoooor
  • 1 su bardağı süt. Ben 1,5 su bardağı süt kullandım
Yapılışı
  1. Arzu ettiğiniz fırına girebilen bir borcam ya da porselen fırın kabı bir güzel yağlanır. Kadayıfın yarısı kabın alt kısmına yayılır.
  2. Süt,yağ ve yumurta ayrı bir kapta çırpılır. Tabaktaki kadayıf yufka böreğini ıslar gibi bu harcın bir kısmı ile ıslanır.
  3. Sırasıyla burger peyniri, jambon ve en üstede dil peyniri kadayıfın üzerine düzgünce dizilir.
  4. Taze kaşar rendelenir. Geride kalan kadayıf taze kaşarlar karıştırılıp tabakta en üste dağıtılır. Kalan yumurtalı harc üzerine dökülür.
  5. Fırında 180 derecede üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.


UNLU BÖREK


Malzemeler:
3 tane yufka
3 tane haşlanmış patates
1 büyük kase kaşar peynir rendesi ve lor karışımı
100 gr eritilmiş margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
Un
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Patatesleri haşlayın. Ilındıktan sonra soyup, rendeleyin. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin, lor, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Margarini eritin ve sıvıyağla karıştırın.
Tezgahın üzerine bir tane yufka serin. Yağlayın ve her tarafına elekle un eleyin. Yufkanın yarısını, diğer yarısının üzerine kapatın ve tekrar yağlayıp unlayın. Kenar kısımlarından iki parmak içe katlayın.(bunu rulo yaptığımızda düzgün olsun diye yapıyoruz.) Kenara bolca iç harçtan koyun ve rulo olarak sarın. Dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri dizin.
Yağ karışımı olan kabınızda az miktarda yağ kalacak, üzerine bir iki kaşık su ekleyin ve fırçayla böreklerin üzerine sürün. Üzerine kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet olsun…


PATLICAN- BİBER KAVURMALI MİLFÖY



Kızımın doğum gününde salata niyetine yapmıştım. Fazla olunca milföylerin içine koydum. Çokta yakıştı. Tavsiye edeerim. İsterseniz milföyün arasına koyun, isterseniz sadece kavurma olarak ekmek eşliğinde tüketin. Her iki türlüsüde enfesss!




















MUHTEŞEM  EL  AÇMASI  BÖREK

Tarifi bir blogtan aldım ama arkadaşın ismini hatırlayamıyorum. Ama muhteşem bir tarif. Bir kere yufkasını kendinizin açması kafadan yüz puan getirtiyor. Ne zamandır istiyordum elde açılan bir börek tarifi denemeyi...İyide oldu. Haftaya kızımın doğumgünü var. Muhakkak yapıcam


Malzeme:
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2su  bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • un
Arası için:
  • 250 gr sana yağı
  • 500 gr nişasta
İç malzeme:
  • 1 kilo haşlanmış patates
  • 2 soğan
  • Baharat; Karabiber, kırmızı biber, tuz


Yaıplışı:
  • Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğur ve yarım saat dinlendir
  • Dinlenen hamuru 24-26 bezeye ayır.



  • Her bir bezeyi nişastas yardımıyla aç.
  • Üzerine 1 kaşık sıvı yağ gezdirip 2. yufakayıda açıp üzerine kapat. Böyle ce 12 adet 2 kat yağlanmış yufkalrınız olacak.




  • 2 katlı yağlı yufkalarımızıda tek tek açabiildiğiz kadar büyük açıp içini yağlayıp bohça  gibi kapatıyoruz.
  • Buzdolabında 30 dak dinlendiriyoruz
  • Dinlelen bohçalarımızı açıp yine içi yağlanıyor. Bir karına haşlanmış patates harcımızdan koyuyorzuz ve rulo şeklinde sarıyoruz. 4 cm aralıklarla bıçakla çizikler atıyoruz ve doğruuu fırına.... Mis gibi kokuyorlar. Heeee unutmadan ben bekletme kısımlarını hiç yapmadım. Buna rağmen çok güzel oldu. Birde bir kısmını erimeyen beyaz peynirden yaptım ki o da çok güzel oldu. Tavsiye ediyorum...





ımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

ellerine sağlık canım. hepsi birbirinden lezzetli görünün güzel börek tarifleri. öğle yemeği için aralarından birini seçeceğim.