PİLAV VE MAKARNALAR

TAVADA PEYNİRLİ ERİŞTE MAKARNASI
Ev yapımı erişte yemediyseniz çok şey kaybetmişsinizdir derim...

Markette satılan erişteler malesef elde yapılan erişteler kadar lezzetli olmuyor....Anneannemiz bu senede erişte yapıp bizede verdi.Şanslıyız yani...Eğer ev eriştesi bulursanız bir yerlerde kaçırmayın....Muhakkak yapın...Çok nefis oluyor..
Malzeme:
  • Ev eriştesi (göz kararı)
  • Haşmakak için su
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • Eriştenin üzerine serpmek için köy peyniri ya da tulum peyniri..Beyaz peyniride olur.
Yapılışı:
  • Önce suyumuzu koyup kaynatalım..İçine tuz koyalım
  • Kaynayan suya eriştelerimizi atalım..İçine çok az sıvı yağ koyunki birbirine yapışmasın..
  • Haşlanan erişteleri süzgeçe alın...Haşlama suyunu çorba yapımında kullanabilirsin.
  • Ayrı bir tavada tereyağımızı eritelim.Suyu süzülmüş erişteyi erittiğimiz tereyağın üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra tahta kaşıkla erişteleri düzleyelim...
  • En üsütüne istediğiniz bir peyniri serpin.Kapağını kapatıp kısık ateşte peynirler eriyene kadar pişirin... Ben ara ara kontrol ederek altını bira kızartıyorum..Çokkk güzel oluyor
                                                                                                            
2. DOMATESLİ PİLAV


Böyle güzel bir tavuk yemeğinin yanına tabiki pilav yakışır.İster domatesli, ister sade..Size kalmış

Malzeme
  • 2 bardak baldo pilavlık pirinç
  • 2 bardak kaynamış su
  • 3 adet çekirdekleri çıkartılmış domates rende yada ufak ufak doğranmış
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 şeker kaşığı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
  • tuz
Yapılışı:

  • Klasik pirinçlerimi yıkayıp sıcak suda beklettim.Yaklaşık yarım saat yeterli,
  • Bir teflon tencereye çekirdeklerini çıkarttığım domatesleri ufak ufak doğrayıp az sıvı yağ ile kavurdum.
  • Dinlenen pirinçleri bir güzel süzdüm... Ayrı bir tencerede 1.5 yemek kaşığı+ 1 yemek kaşığı zeytin yağıyla kavurmaya başladım.Kvurduğum domatesleride ekledim
  • Bu esnada içine şekerimi ve bir kaç damla limonumu ekledim. ...
  • İyice kavurduktan sonra kaynattığım 2 bardak suyu hızlıca pirinçlerin üzerine döktüm.Tuzunu ilave edip karıştırdım.
  • Ağzını kapatıp altını kıstım.....
  • Pilav pişince üzeri göz göz oluyor...Pişip pişmediğine bakıp ağını kapatın.Ocağıda kapatmayı unutmayın

  • ARPA ŞEHRİYELİ ENFES PİLAV

Açıkçası bu pilavı yaparken bu kadar lezzetli olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Misafiriniz geldiğinde etlerinizin yanına sunumu şık bir tarif olacağına eminim. Deneyin ve görün derim. Yeterki özenerek ve isteyerek yapın. O zaman yemekleriniz enfes oluyor. Hikmeti nedir bilmem ama sevgiyle, aşkla yapılan herşey çok güzel oluyor. Hala ne duruyorsunuz geçin mutfağa takın önlüğünüzü ve bu pilavı muhakkak deneyin...
Malzemeler:
  •  Ben 2.5 su bardağı arpa şehriyesi kullandım.
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 çok büyük olmayan kuru soğan
  • tatlı acı sivri biber 2-3 tane yeterli oluyor.
  • 2 adet domates
  • Ben sıvı yağ ile yaptım.  Gayet güzel oluyor. Tereyağdan vazgeçemiyorsanız. Biraz tereyağ birazda sıvı yağ koyun. Ben göz kararı koyuyorum.
  • EEE tabiki tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Ben salça kullanmadım ama biraz koyabilirsiniz

Hiç yorum yok: