DEĞİŞİK ALTERNATİFLER


MİSSS GİBİ FIRINDA KAŞARLI MANTAR
İnsan bu mantarları yerken mütemadiyen ımmmmm ımmmmm diye sesler çıkartıyor...O kadar lezzetli ki....
İnanın o kadar sade ki...Ama bir o kadar da  lezzetli...Şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzeme:
  • 1 kilo mantar (hepsi fazla gelebilir.Ben göz kararı ayırdım. Diğer kısımla mantar çorbası yaptım.)
  • Mantarların üstüne koymak için kaşar
  • Çok az su
  • İnanın hepsi bu kadar. TAM DİYET YEMEĞİ
Hanımlar mantar et yerine geçiyor biliyorsunuz değil mi? Ette ki protein kadar mantarda da var. Özellikle DUKAN diyeti yapanlara duyurulur. Kaşarı diyet kullanırsınız olur biter. Afiyet olsun. Dikkat ettiyseniz bir gram dahi YAĞ  yok....

Yapılışı:
  • Mantarları ben elimde yıkarken soyuyorum.
  • Saplarını nazikçe çıkartıp fırın kabıma yerleştiriyorum.
  • Her bir mantarın içine çok az kaşar kesip yerleştiriyorum.
  • Dibinede çok çok az su koyuyorum. Çoğu zaman bu suya da gerek kalmıyor. Bazı mantarlar pişerken kendi suyunu veriyor ve yeterli gelebiliyor. Mantarlar suyunu çekmiş  ve hala pişmemişsse siz az su ekleyin ki mantarlarınız yanmasın......
  • Offff şimdiden afiyet olsun....İnanın çooooook güzel...Çerez gibi ağzınıza atıyorsunuz....Aaaaaa bir bakmışsınız bitmiş...
PASTIRMALI HUMUS

 Offfff yok böyle bir lezzet...Misafirlerime yapmıştım.Aceleden yarım limon sıkmışım...Yenmeyince merak edip tadına baktım ki limonu eksik. Hemen bir yarım limon daha sıktıp karıştırdım...Offff yyaa   nasılda birden lezzetlendi anlatamam...Ekmeği bandıra bandıra yedik vallahi eşimle...Tavsiye ederim.


Malzeme:
  • 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış NOHUT
  • 1 su bardağına yakın KOSKA TAHİN
  • 1 su bardağına yakın su
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 2-3 sarmısak
  • 1limonun suyu
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
Üzerine: Tereyağda kavrulmuş pastırma


Yapılışı:
  • Nohutları bir gün önceden ıslatın.Islattığınız nohutları düdüklüde haşlayın
  • Haşlanan nohutların kabuklarını çıkartın
  • Nohut ve diğer bütün malzemeleri rondodan geçir.
  • Size tavsiyem limonu ve suyu azar azar ekleyerek karıştırın.Herkesin damak tadı farklı olduğu kadar.Herkesin elindeki bardak büyük olabilir.Limon da iri olabilir. Temkinli olmakta fayda var.
  • En son humusunuzu güzel bir servis tabağına alın. Ufak bir tavada az tereyağda pastırmalarınızı kavurup humusunuzun üzerine dökün... Offff   afiyet olsun

    Hiç yorum yok: