ÇORBALAR

GERÇEK DOMATES ÇORBASI




DOMATES ÇORBASI
FIRINLANMIŞ DOMATESTEN ÇORBA
Mis gibi gerçek domates çorbası yapmanın keyfine varın derim!
FATOŞUN MUTFAK GÜNLÜĞÜ


Domateslerin en lezzetli olduğu şu günleri kaçırmayın diyorum... Ben eskiden domates çorbasını salçadan yapardım...Terayağ ile unu kavururdum.Salça, su, süt derken gerçekten güzel bir domates ayyyy pardon salça çorbası oluyordu....Kendimi kandırıyormuşum..Domates çorbası dediğin şey domatesten olurmuş.. Bu lezzetli tarifin sahibi CAFEFERNANDO..
Gerçek domates çorbası içmek isteyen bu tarifi muhakkak denemeli...Tarifi aynen ekliyorum...
Havaların yavaş yavaş soğuduğu şu günlerde sıcacık mis gibi domates kokulu çorbanızı yudumlamanın keyfine varın diyorum......





Malzemeler:

6 kişilik

Domates çorbası için:

■1.5 kilo domates
■2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)
■3 diş sarımsak
■10-15 dal taze kekik
■4 çorba kaşığı zeytinyağı
■1 çorba kaşığı şeker
■Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
■3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu)

...

Yapılışı:
  1. Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.
  2. Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.
  3. Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Bolca deniz tuzu (sofra tuzu kullanıyorsanız çok fazla dökmeyin), taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
  4. Tepsideki bütün malzemeleri büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı miktarda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.
  5. Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.
  6. Çorbanızı rende kaşar ya da kızartılmış ekmek dilimleriyle servis yapın.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: