11 Mayıs 2016 Çarşamba

AMONYAKLI MUZLU PASTA
En çok beğenilen favori lezzet


Yapılışı biraz zahmetli olduğundan dolayı çok çok özel günlerde yapıyorum sadece....

PASTA  HAMURU MALZEME:
  • 1 kahve fincanı erimiş margarin (75 gr)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı amonyak sodası ( aktarlarda satılıyor. Beyaz renkte ve çok keskin bir kokusu var. Kokusu sizi yanıltmasın. Pişerkende kokuyor. Ama inanın lezzeti çok güzel oluyor)
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Alabildiği kadar un
KREMA MALZEMELERİ:
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 3 yumurta
  • Krema piştikten sonra içine katılacak;125 gr sana yağı
PASTA HAMURUNUN YAPILIŞI:
  • Önce hamur malzemelerini karıştır.Kulak memesi kıvamındaki hamuru 4 eşit parçaya böl
  • Bu dört hamuru tek tek pasta tabağından biraz daha büyüklükte aç.
  • İster elektrikli sacda, ister fırın tepsisinde arkalı önlü pişirin
  • Çevirirken dikkat edin parçalanmasın
  • Tavsiyem en iyi elektrikli sacda oluor. Pratiklik açısından
  • Sıcak fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin
  • KREMANIN YAPILIŞI:
    • Süt hariç krema malzemelerinin hepsini bir tencereye alın
    • Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyek.Tel çırpıcı ile açın.
    • Prüzsüz bir hal alınca sütün hepsini boşaltın
    • Ocağın üzerine koyup. Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin kremayı
    • Pişen krema biraz ılındıktan sonra yağı eritmeden içine koyun ve mikserle iyice çırpın.

    -Hazırladığınız 4 adet pasta tabanının birini pastayı koyacağınız kapa yerleştirin
    -Üzerine hazırladığınız kremayı yayın

      Kremanın üzerinede dilimlediğiniz muzları dizin

      -Bu uygulamayı pasta tabanları bitene kadar yapın
      -Pastanın kenarlarını bıçakla muntazam bir şekilde kesin

Hiç yorum yok: