30 Eylül 2012 Pazar

ERİŞTE MAKARNASI

TAVADA PEYNİRLİ ERİŞTE MAKARNASI
Ev yapımı erişte yemediyseniz çok şey kaybetmişsinizdir derim...

Markette satılan erişteler malesef elde yapılan erişteler kadar lezzetli olmuyor....Anneannemiz bu senede  erişte yapıp bizede verdi.Şanslıyız yani...Eğer ev eriştesi bulursanız bir yerlerde kaçırmayın....Muhakkak yapın...Çok nefis oluyor..

Malzeme:
  •  Ev eriştesi (göz kararı)
  • Haşmakak için su
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • Eriştenin üzerine serpmek için köy peyniri ya da tulum peyniri..Beyaz peyniride olur.
Yapılışı:
  • Önce suyumuzu koyup kaynatalım..İçine tuz koyalım
  • Kaynayan suya eriştelerimizi atalım..İçine çok az sıvı yağ koyunki birbirine yapışmasın..
  • Haşlanan erişteleri süzgeçe alın...Haşlama suyunu çorba yapımında kullanabilirsin.
  • Ayrı bir tavada tereyağımızı eritelim.Suyu süzülmüş erişteyi erittiğimiz tereyağın üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra tahta kaşıkla erişteleri düzleyelim...
  • En üsütüne istediğiniz bir peyniri serpin.Kapağını kapatıp kısık ateşte peynirler eriyene kadar pişirin... Ben ara ara kontrol ederek altını bira kızartıyorum..Çokkk güzel oluyor.

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Genellikle ramazan sahurlarında sık yapıyoruz.Çok nefis ve leziz bir görüntüsü var.

Saygılar..

Gurme Şirine dedi ki...

tek kelimeyle süper...
çok severim :))
elleirne sağlık canım...