29 Temmuz 2012 Pazar

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ
                                       PATLICAN  SARMA



Dün iftarda misafirlerimiz vardı. Toplam 20 kişiydik. Nasıl yaparım yetiştirirmiyim filan derken...Allahtan herşey tam karar yetti..
Bu tarifi zevkle takip ettiğim Hünerli Bayanlar bloğundan aldım. Biraz el oyalıyor fakat sofrada sunumu şık ve lezzetli bir alternatif...Birde iç kısmını hazırlarken yoğurdunu fazla kaçırdım.İçindeki biberlerin tadı anlaşılmıyordu. Siz yoğudunu az koyarsınız. Ben nerdeyse bir paket koydum. Siz tarife uyun emii...Yani malzeme fazla yoğudu az olacak...Neticede güzeldi ve misafiler tarafındanda beğenildi..

Malzeme:

  • 3adet kemer patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber (fırında közlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, kekik
  • 8-10 adet taze soğan sapı
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • Galete unu
Yapılışı:
  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra uzun uzun kesiyoruz.Yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
  • İki yumurtayı bir kapta çırp ( az tuz at). Galete unuda ayrı bir kaba al.( az tuz at)
  • Suyu süzülmüş olan patlıcanları kuutun. Önce yumurtaya sonra galte ununa batırıp kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıdın üzerine alın ki fazla yağı peçete emsin
  • Şimdi iç malzeme yapımına geçelim: Kırmızı biberleri fırında közle, kabuklarını soy ve çekirdeklerini temizle.
  • Ayrı bir kapta közlediğimiz kırmızı biberleri (doğranmış), süzme yoğudu, sarmısağı (rende) ve kekiği karıştıralım
  • Taze soğanların üstüne kaynamış su gezdirelim. Bu işlem rahat düğüm atmamızı sağlayacak
  • Şimdi kızarttığımız patlıcanların ucuna hazırladığımız iç harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım.Resimdede gördüğünüz gibi taze soğanla bağlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis bir görüntü Fatoşcum..Eminim tadıda öyledir..ellerine sağlık ..sevgiler.

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok güzel oluyor..Yemekte en çok konuşulan yemek bu oldu