8 Mayıs 2012 Salı

KARNIYARIK POĞAÇA

Bu enfes poğaça tarifini Yaseminin Mutfağından aldım. Ben biraz değişiklikler yaptım.Kabartma tozunu iki adet kullanıp yağ miktarını azalttım.Sunumunu da kendi kafama göre yaptım...Şık olsun istedim
.Yaseminin de dediği gibi ister sıcak, ister soğuk her türlü yeniyor bu poğaça....
Muhakkak deneyin derim...




Malzeme:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 150 gr oda sıcaklığında katı yağ( ben erittim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz. Ben miktarını arttırdım.
  • 1 yemek kaşığı şekeri ben kendim ekledim.Tarifte yoktu
  • 1 kabartma tozu.Ben 2 adet kabatma tozu ekledim.Muhakkak 2 tane ekleyin.
  • 2 yumurta ( bir tanesinin sarısı üstüne sürülee)
  • Aldığı kadar un.Biraz yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur oluyor.

Yapılışı:
  • Katı yağı erittim.Soğuması için bir köşede bıraktım
  • Bir yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi karıştırdım.
  • En son soğuyan katı yağımıda ekleyip
  • Alabildiği kadar unla yoğurdum.
  • Ben hamuru bir yarım saat dinlendirdim
  • İç malzeme olarak bir kısmına beyaz peynir ve zeytin bir kısmınada az sıvı yağda kavurduğum sosislerden koyup kapattım.Üzerine yumurta sarısı sürüp doğruuuuu fırına..
  • Afiyet olsuuunnnn

Hiç yorum yok: